Aflevering 3 van “De Dutch Touch”, een NL Tennis Podcastserie over de historie van de Nederlandse tennissport. Aflevering 3 van “De Dutch Touch”, een NL Tennis Podcastserie over de historie van de Nederlandse tennissport. Met aandacht voor prominente leden van de IC, de Internationale Lawn Tennis Club van Nederland.

Dit keer maken Marcella Mesker en Jan-Willem de Lange een portret van de 50-jarige Brenda Schultz, voormalig top 10-speelster die het Nederlands tennis eind jaren tachtig en begin jaren negentig domineerde.

Een gesprek met Schultz zelf, maar ook met coach Stan Franker. Wat deden hij en andere coaches om van een zacht meisje een wereldtopper met mokerslagen te maken?

Foto: Tennisimages.com | Henk Koster

Aflevering 3 van “De Dutch Touch”, een NL Tennis Podcastserie over de historie van de Nederlandse tennissport. Aflevering 3 van “De Dutch Touch”, een NL Tennis Podcastserie over de historie van de Nederlandse tennissport. Met aandacht voor prominente leden van de IC, de Internationale Lawn Tennis Club van Nederland.

Dit keer maken Marcella Mesker en Jan-Willem de Lange een portret van de 50-jarige Brenda Schultz, voormalig top 10-speelster die het Nederlands tennis eind jaren tachtig en begin jaren negentig domineerde.

Een gesprek met Schultz zelf, maar ook met coach Stan Franker. Wat deden hij en andere coaches om van een zacht meisje een wereldtopper met mokerslagen te maken?

Foto: Tennisimages.com | Henk Koster